Valmistaja: Eclipse

Eclipse Rehalyt Basic elektrolyytti -jauhe, 1kg

37,90€
9,00€/kk
Määrä: kpl

Tuotekuvaus:

Rehalyt Basic - elektrolyyttiseos, joka sisältää glysiiniä, kelatoitua magnesiumia ja kalsiumia. Korvaa hevosen hien mukana menettämän suolan.

o Elektrolyyttiseos
o Elektrolyyttien puute voi heikentää suorituskykyä
o Puutos voi myös heikentää hermojen ja lihasten toimintaa

Elektrolyytit ovat suoloja, joita on veressä ja kehon kudoksissa, nk. ioneja. Nämä ionit ovat tärkeitä ylläpitämään "jännitepotentiaalia" solukalvojen välillä, mikä on ratkaisevan tärkeää kehon kyvylle kuljettaa vettä solujen välillä ja siten kehossa.

Hevosen hikeä kutsutaan hypertensioksi, mikä tarkoittaa, että hiki sisältää enemmän ioneja kuin muut veren- ja kehon nesteet yleensä. Hevoset, jotka hikoilevat menettävät nesteen lisäksi useita suoloja ja hivenaineita eli elektrolyyttejä. Kovassa harjoituksessa hikoilun seurauksena hevosille voi kehittyä nopeasti elektrolyyttien epätasapaino ja nestevajausta. Muista myös, että hevoset menettävät tavallisesti nestettä ja elektrolyyttejä hengityksen, virtsaamisen ja ulosteiden mukana. 500 kg painavan hevosen normaali päivittäinen suolatarpeen arvioidaan olevan 20-40 grammaa.  Talvella, kun hevonen hikoilee vähemmän ja ne eivät välttämättä juo niin paljon, mikä voi aiheuttaa dehydraatioon, niin suolaa voidaan joutua lisäämään, jotta saadaan lisättyä veden juomista.

Elektrolyyttiliuokset, jotka on valmistettu hevosille, sisältävät elektrolyyttejä samassa suhteessa kuin hevonen hikoilee niitä pois, mutta pienemmillä kaliumioni määrillä, koska heinä on kaliumrikas. Elektrolyyttien puute voi johtaa suonissa kiertävän veren määrän laskuun. Pitkittynyt epätasapaino vaikuttaa kykyyn säilyttää nestetasapainon kehossa. Hoitamaton nestetasapaino eli dehydraatio voi johtaa lihaskouristuksiin sekä hapen-, energian ja nesteiden huonoon kulkeutumiseen elimistön läpi. Muita ongelmia voivat olla munuaisongelmat, hikoilemattomuus ja huono palautuminen rasituksen jälkeen.

Ripulin yhteydessä on taattava elektrolyyttien saanti koko ajan, koska nestettä ja elektrolyyttejä poistuu suuria määriä ulosteen mukana.

Eclipse Biofarmabin Rehalyt Basic sisältää natriumia; myös kaliumia, kloridia, glysiiniä (jotta suola imeytyy maksimaalisesti) sekä kelatoitua kalsiumia ja magnesiumia. Kelatoitu on termi, kun elektrolyytti on sitoutunut proteiiniin, mikä on erityisen tärkeää nopean biologisen hyödynnettävyyden kannalta.
 
Koostumus: Natriumkloridi, kaliumkloridi, dekstroosi, kelatoitu magnesium ja kelatoitu kalsium.
Lisäaineet per kg/per 20 g: Aminohapot: Glysiini 84 g/1.7 g
Ravintoaineet: Natrium 26.2%, kalium 6.1%, kalsium 0.45%, magnesium 0.45%, kloridit 45.9% ja glukoosi 8.4%.

Annostus: Kevyen valmennuksen jälkeen 20-30 g. Kovan valmennuksen jälkeen 50-60 g. Yksi mitta = 20 g. Sekoitetaan väkirehuun. Hevosilla, joille annetaan suoloja, on oltava jatkuvasti vettä saatavilla. 60 g Rehalyt Basic täydennysrehua korvaa suolat, jotka hevonen on menettänyt hikoillessaan n. viisi litraa.

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio